Αναρχική Πρωτοβουλία Φοιτητών και Μαθητών στο Ηράκλειο

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

11 Σεπτεμβρίου. Έναρξη νέας σχολικής χρονιάς. Έναρξη νέας περιόδου πλήξης και άγχους. Το μεγάλο μαντρί (σχολείο) ανοίγει την πόρτα του και με μια γελοία γιορτούλα τους υποδέχεται όλους: ύπουλους καθηγητές έτοιμους να χαλιναγωγήσουν την προσωπικότητά μας, διαφθαρμένους παπάδες αποφασισμένους να υπνωτίσουν το μυαλό μας και αγχωμένους μαθητές προορισμένους για καταναλωτές και δανειολήπτες.
Όσο αισιόδοξη κι αν φαίνεται αυτή η μέρα, μπορείς στο βάθος αυτού του όμορφου τοπιού να διακρίνεις την παρακμή; Μπορείς μπαίνοντας στη φρεσκοβαμμένη τάξη σου, να αντιληφθείς τα κάγκελα γύρω σου; Να δεις τις αλυσίδες στο θρανίο σου; Μπορείς κάτω απο τη μυρωδιά του λιβανιού που σιγοκαίει ,να μυρίσεις τη σαπίλα; Μπορείς έστω και μία φορά να φανταστείς την εικόνα του “θεόσταλτου” προφήτη που σου έχουν επιβάλει να λατρεύεις, να καίγεται;
Ήρθε η ώρα να αντιληφθούμε την πραγματικότητα. Γι'αυτό αρκεί μόνο να θυμηθούμε την πλύση εγκεφάλου που μας κάνουν από 5 χρονών, τα υποσυνείδητα μηνύματα που μας περνάνε μέσω των βιβλίων,τις ατέλειωτες διδακτικές ώρες γεμάτες ανούσιες συζητήσεις και διαστρεβλωμένες αλήθειες. Αρκεί να νιώσουμε τα βιβλία που κουβαλάμε κάθε μέρα να βαραίνουν την πλάτη μας και την καθιερωμένη διαδρομή σχολείο – σπίτι – φροντιστήριο, μην αφήνοντας μας χρόνο και περιθώρια για προσωπική ζωή.
Με διάφορους τρόπους προσπαθούν να μας καλλιεργήσουν εθνικιστικά ιδεώδη , ψεύτικες θρησκευτικές αντιλήψεις και έναν καπιταλιστικό τρόπο ζωής, προορίζοντάς μας, όχι για ενεργά μέλη αυτής της κοινωνίας, αλλά για τούβλα στο τείχος τους και κεφάλια που θα πατάνε για να βγάζουν κέρδος και εξουσία.
Με τον αγιασμό, την διδαχή θρησκευτικών, την πρωινή προσευχή και το σούρσιμο στην εκκλησία, μας υποχρεώνουν ύπουλα και υποσυνείδητα να πιστεύουμε σε έναν θεό, τον οποίο οι ίδιοι έχουν εφεύρει για να μας κρατάει σε καταστολή. Όλο αυτό δεν είναι τίποτα άλλο, παρά ένας ωμός
θρησκευτικός προσυλητισμός, ο οποίος επειδή ασκείται από μικρή ηλικία, δεν μας αφήνει περιθώρια επιλογής και αμφισβήτησης, έτσι ώστε να ταΐζουμε για πάντα τα μεγάλα στόματα των παπάδων και να χτίζουμε βίλες και μεζονέτες για να κάνουν τα όργια τους.
Οι παρελάσεις, οι εθνικές εορτές, το μάθημα της παραλλαγμένης ιστορίας δεν είναι παρά σοφά μελετημένοι τρόποι για να μας τονώσουν το εθνικιστικό φρόνημα και να φυτέψουν στο μυαλό μας την έννοια του κράτους και της θρησκείας. Μας υποχρεώνουν κάθε χρόνο να παρελαύνουμε, ντυμένοι ομοιόμορφα, κρατώντας εθνικά λάβαρα και σταυρούς, απειλούμενοι με απουσίες και αποβολές θέλοντας έτσι να μας μετατρέψουν σε ένθερμους υποστηρικτές του συστήματος τους, που ως μόνο στόχο έχει να μας καταπιεί και ύστερα να μας ξεράσει σε κανένα υπόνομο, όπου το μόνο μέλημα μας θα είναι να δουλεύουμε και να καταναλώνουμε. Στην ουσία γινόμαστε πιόνια σε μια καλοστημένη παρτίδα σκάκι, όπου για πάντα θα βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή.
Εν τέλει η εκπαίδευση τους δεν έχει κανένα καλό πρόσωπο. Όλα είναι στημένα και προμελετημένα. Ακόμα και η εκλογή του 15μελούς, που σε όλους φαίνεται τόσο δίκαιη και “δημοκρατική” υπάρχει για να μας βάλει στο παιχνίδι των εκλογών, αφού κι αυτό είναι υποκινούμενο από κομματικές παρατάξεις καθώς και να αποκτήσουμε την επιθυμία της εξουσίας και εξουσιασμού. Στην ουσία αν δεν υπήρχαν οι μίζες και οι εκδρομές, δε θα υπήρχε και το 15μελές, καθώς απέχει πολύ από την έννοια της αυτοοργάνωσης.
Ας μην αφήσουμε κι αυτή τη χρονιά να πάει χαμένη. Εμπρός για νέες κινητοποιήσεις και καταλήψεις. Έφτασε η στιγμή να σπάσουμε το τεράστιο κιγκλίδωμα που υψώνεται μας. Να ρίξουμε δικιά μας μπογιά στα μουντά τους ντουβάρια και να θυμόμαστε πως το μόνο σχολείο που φωτίζει είναι αυτό που καίγεται!
ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: