Αναρχική Πρωτοβουλία Φοιτητών και Μαθητών στο Ηράκλειο

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

35 χρόνια μετά μόνο η ημερομηνία άλλαξε...

35 χρόνια έχουν περάσει από την εξέγερση του πολυτεχνείου και όλοι λίγο πολύ τα ξέρουμε τα γεγονότα. Ο κύκλος δεν έκλεισε, η φλόγα της εξέγερσης παραμένει ζωντανή παρά τους τόνους λάσπης που έριξε η ιδεολογική προπαγάνδα της αστικής τάξης και η πολιτική των σταλινικών γραφειοκρατών.
Η χούντα μπορεί να «έπεσε» όμως συνεχίζει να υπάρχει κάτω από το πέπλο της αστικής δημοκρατίας. Τα συνθήματα του τότε ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, είναι πιό επίκαιρα από ποτέ γιατί απλούστατα δεν δικαιώθηκαν ποτέ.

Ο αγώνας για ΨΩΜΙ στη σημερινή συγκυρία:
 
Νεοφιλελεύθερη οικονομική δικτατορία και κρίση, επισφαλής εργασία, απολύσεις, ανεργία, ασφα-ληστρικό νομοσχέδιο, κρατικές φοροεπιδρομές, κυριαρχία του κέρδους, τοπική και παγκόσμια φτώχεια
 
Ο αγώνας για ΠΑΙΔΕΙΑ στη σημερινή συγκυρία:

Άρθρο 16, νόμος-πλαίσιο, υποκατάσταση της δημόσιας δωρεάν παιδείας από τη «βιομηχανία» της παραπαιδείας, σχολεία-φυλακές, μαθητικές παρελάσεις, τιμωρίες και αποβολές, καλλιέργεια του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, κυριαρχία του ατομικισμού και της μάχης της «καριέρας»
 
Ο αγώνας για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ στη σημερινή συγκυρία:
 
Μεταπολίτευση και συνέχιση της κρατικής καταστολής, αστυνομικές επιθέσεις σε απείθαρχα κομμάτια της κοινωνίας, σκευωρίες, φυλακίσεις και δολοφονίες κατά διαδηλωτών, γκλοπς, δακρυγόνα και «ζαρντινιέρες», λογοκρισία και αυτολογοκρισία στα ΜΜΕ, κυριαρχία της τηλεοπτικής δημοκρατίας, δόγμα της ασφάλειας και τρομονόμοι, κάμερες και παρακολουθήσεις τηλεφώνων, φυλακές-κολαστήρια, κακοποιήσεις και βασανισμοί στα αστυνομικά τμήματα, πολιτικές κατά της μετανάστευσης, ποινικοποίηση της αντίστασης και των πολιτικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών αγώνων.

Την λύση για την ανατροπή αυτής της σάπιας κοινωνίας δεν θα την δώσει κανένα κόμμα, κανένας γραφειοκράτης συνδικαλιστής, κανένας δικτάτορας. Την λύση θα δώσει η ίδια η κοινωνία η οποία θα εξεγείρεται και θα αντιδρά αυτόνομα σε κάθε μορφή εξουσίας που την καταπιέζει. Μοναδική διέξοδος η αυτοοργανωμένη εργατική και κοινωνική αντίσταση και αυτοδιευθυνόμενη λαϊκή θέληση.

Όσο αναφορά τα παρακρατικά καθίκια, νοσταλγούς της 21ης Απρίλη, ένα έχουμε να απαντήσουμε: ΣΤΟΥ ΑΔΟΛΦΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΥΡΟΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΟΤΣΙΑ!!

ΟΥΤΕ ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΟΥΤΕ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ”, ΚΑΤΩ Ο ΚΡΑΤΙΣΜΟΣ, ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ
Κάλεσμα στην πλατεία Eλευθερίας 6μμ – 17/11 στο Αναρχικό/Αντιεξουσιαστικο μπλοκ


Αναρχική πρωτοβουλία Φοιτητών


email: apf_hrakleio@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: