Αναρχική Πρωτοβουλία Φοιτητών και Μαθητών στο Ηράκλειο

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ

Το Σάββατο 6-12-08 δολοφωνείται εν ψυχρώ στα εξάρχια ο 16χρονος μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο και με αφορμή έναν ασήμαντο διαπληκτισμό, ο μπάτσος – δολοφόνος ,Επαμεινώνδας
Κορκονέας , τράβηξε το όπλο και πυροβόλησε .
Εχοντας ως αφορμή αυτό το γεγονός, αγανακτισμένος κόσμος κινητοποιείται άμεσα σε όλα τα αστικά κέντρα της ελλάδας.

Αφθόρμητα και έχοντας όλοι την πεποίθηση ότι η απάντηση για το συγκεκριμένο γεγονός επιβάλλεται να μην είναι συμβολική, ξεκινούν επιθέσεις σε κέντρα κρατικής βίας ( αστυνομικά τμήματα ), σε ναούς του χρήματος και προπύργια του καπιταλισμού ( τράπεζες ) και στους σύγχρονους δικτάτωρες ( πολυεθνικές , μεγαλοεπιχειρήσεις ) .
Τις επόμενες ημέρες οι συγκρούσεις γενικεύονται . Ολο και περισσίτερος κόσμος κατεβαίνει στο δρόμο με πικοίλες μορφές δράσης που πήραν τα χαρακτηριστικά εξέγερσης . Παράλληλα κινήσεις αλληλεγγύης γίνονται και στο εξωτερικό ( καταλήψεις και επιθέσεις σε ελληνικές πρεσβίες και προξενία, επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα , πορείες συμπαράστασης ).
Η εξέγερση αυτή είχε ως αφορμή τη δολοφονία . Τα αίτια της είναι πολύ βαθύτερα και έχουν να κάνουν με το γενικότερο κοινωνικό αναβρασμό των τελευταίων ετών : οικονομική εξαθλίωση , διάλιση της κοινωνικής ασφάλισης, υποβάθμιση της παιδείας, οικολογικές καταστροφές τη στιγμή που τα κατακάθια αυτής της κοινωνίας ,δηλαδη αφεντικά και παπάδες, τρώνε με χρυσά κουτάλια .

Ο φόνος το Αλέξη έρχεται να προστεθεί σε μια ατέλειωτη λίστα κρατικών δολοφονιών και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση μεμονομένο περιστατικό . Απο το Καλτεζά, τον Κουμή , την Κανελοπούλου , τις περίεργες αυτοκτονίες σε κελιά της “δημοκρατίας” , μέχρι τις εκπαραθυρώσεις, τις δολοφωνίες μεταναστών και τον Μαραγκάκη , η ΕΛ.ΑΣ “εκτελεί” με ζήλο τα καθήκοντά της .
Ο ρόλος της είναι να παίζει το βασικότερο κατασταλτικό μηχανισμο του κράτους , το στρατό κατοχής της αστικής δημοκρατίας.

Για να διευκολινθούν οι μπάτσοι στο “θεάρεστο” έργο τους, το κράτος έβγαλε στη φόρα ένα πλήθος κατασταλτικών μηχανισμών. Απο ασφαλίτες – ρουφιάνους , από καρεκλοκένταυρους του κοινοβουλίου και δήθεν επαναστάτες που έσπευσαν από τη πρώτη στιγμή να καταδικάσουν τα γεγονότα, μέχρι παρακρατικούς , φασίστες και οννεδίτες που επιτιθονται και μαχαιρώνουν κόσμο κατά τη διάρκεια των κοινωνικών συγκρούσεων .
Ιδιαίτερο ρόλοι έπαιξαν τα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης , τα οποία απ'τη πρώτη στιγμή λειτούργησαν ως δελτίου τύπου των μπάτσων , παραπληροφορόντας και αποκρίπτοντας γεγονότα. Καλλιέργησαν ένα κλήμα τρομο-υστερίας και καταστροφολογίας τις πρώτες μέρες , ενώ τις επόμενες κόπτωνταν να θάψουν τη συνέχιση των συγκρούσεων, με απότερο σκοπό την αποκατάσταση της κοινωνικής γαλήνης και της κανονικότητας .

Είμαστε αλληλέγγυοι σε όσους επέλεξαν το δρόμο της άμεσης ρήξης , κάνοντας επιθέσεις και απαλλοτριώσεις , με αυτό το σάπιο σύστημα καθώς δεν πιστεύουμε ότι η οργή εκφράζεται σιωπηλά και ειρηνικά και ούτε χωράει σε γραφειοκρατικές διαδικασίες . Κόντρα στις επιθυμίες των προσκηνιμένων , ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ , η Εξέγερση είναι ζωντανή . Κλείστε τις τηλεοράσεις και βγείτε στους δρόμους , στα πεδία των κοινωνικών συγκρόυσεων .

ΜΑΥΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ - ΜΑΘΗΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: