Αναρχική Πρωτοβουλία Φοιτητών και Μαθητών στο Ηράκλειο

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΑΤΩ Ο ΝΕΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Εν μέσω μίας οικονομικής κρίσης, που εκφράζεται και σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, βλέπουμε όλο και περισσότερο την προσπάθεια αυτή την κρίση να μην τη φορτωθούν αυτοί που τη δημιούργησαν. Ευέλικτες σχέσεις εργασίας, ανασφάλεια, προωθούνται πλέον επιτακτικά και το πανεπιστήμιο δεν θα μπορούσε να μείνει απέξω. Έχει να παίξει σαφή ρόλο στην γενικότερη προσπάθεια να δημιουργηθούν πειθήνιοι νέοι να αποδεχτούν αυτά τα μέτρα. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση έρχεται να εφαρμοστεί ο νέος εσωτερικός κανονισμός του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Πρόκειται για έναν εσωτερικό κανονισμό που αλλάζει εντελώς τη φυσιογνωμία του πανεπιστημίου όπως το ξέραμε ως τώρα. Βάζει μάνατζερ να διαχειρίζονται τα οικονομικά του και τετραετή αναπτυξιακά προγράμματα κάνοντάς το να μοιάζει περισσότερο με επιχείρηση. Είναι προφανές ότι ένα τέτοιο πανεπιστήμιο δεν χωράει συνδικαλιστικές ελευθερίες, άσυλο, καταλήψεις και γενικά πολιτική. Συνεπώς θεσπίζονται πειθαρχικά και ποινές που φτάνουν μέχρι τη διαγραφή για να καταπολεμηθούν τέτοια «ακραία» φαινόμενα. Μ’ αυτόν τον τρόπο ολοκληρώνεται η διαδικασία που ξεκίνησε με μια σειρά νόμων και μεταρρυθμίσεων για τη δημιουργία ενός νέου τύπου πανεπιστημίου.

Το νέο αυτό πανεπιστήμιο θέλουν να είναι αποστειρωμένο, ξεκομμένο από την κοινωνία και να μην παίζει κανένα ρόλο στις αναπόφευκτες κοινωνικές συγκρούσεις που έρχονται. Να βγάζει ανθρώπους που δεν θα διεκδικούν και θα σκύβουν το κεφάλι σ’ αυτά που τους επιβάλουν. Η συνολικότερη επίθεση που γίνεται στην κοινωνία, απαιτεί τους νέους κατασταλτικούς νόμους (κάμερες, άσυλο, κουκουλονόμος …) που συμπληρώνει ο νέος εσωτερικός κανονισμός για να θωρακίσει την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του πανεπιστημίου.

Προφανώς η ηγεσία του πανεπιστημίου Κρήτης πάντα πρόθυμη να εφαρμόσει οποιαδήποτε αντιδραστική από τα πάνω εντολή βρίσκεται και πάλι στην πρωτοπορία. Όπως έχει κάνει και στο παρελθόν, ο Παλλήκαρης κι η παρέα του, άνοιξε το θέμα του εσωτερικού κανονισμού μέσα στο κατακαλόκαιρο και προσπαθεί να το περάσει εν μέσω εξεταστικών για να αποφύγει τις λογικές και αναμενόμενες αντιδράσεις.

Για όλους αυτούς τους λόγους καλούμε όσους θέλουν να αντισταθούν να συντονίσουμε τη δράση μας:

ΤΕΤΑΡΤΗ 16/9 ώρα 15:00 στις Βούτες(ψυχιατρείο):

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ



ΠΕΜΠΤΗ 17/9 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΛΗΤΟ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ



ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ