Αναρχική Πρωτοβουλία Φοιτητών και Μαθητών στο Ηράκλειο

Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Χθες 31/3 καλέστηκε πορεία αλληλεγγύης για τους συλληφθέντες από την ανοιχτή συνέλευση εξεγερμένων Ηρακλείου.

Η πορεία είχε 150 άτομα και ακολούθησε το γνωστό δρομολόγιο Λιοντάρια- Καλοκαιρινού- Αγ. Μηνά – Αβέρωφ και πλατεία Ελευθερίας, και την ώρα που διασχίζαμε την λεωφόρο Δικαιοσύνης, στο ύψος των δικαστηρίων, δυνάμεις των ΜΑΤ που μας ακολουθούσαν από την οδό Αβέρωφ ήδη, χωρίς να προκληθεί οποιαδήποτε υλική ζημιά από μέρους μας, μας επιτέθηκαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης αγνοώντας την παρουσία κόσμου (παρευρισκόμενων και μικρών παιδιών) που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στα Λιοντάρια.

Αποτέλεσμα 3 συλλήψεις (εκ των οποίων οι 2 ξυλοκοπήθηκαν άγρια και δεν τους παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες), που αμύνθηκαν στην επίθεση της αστυνομίας με κατηγορίες: φθορά, αντίσταση, οπλοκατοχή, εξύβριση και σωματικές βλάβες.

Ο ένας συλληφθέντας αφέθηκε ελεύθερος. Οι άλλοι 2 περνάνε από τα δικαστήρια σήμερα το πρωί.

Αμέσως μετά καταλάβαμε το Δημαρχείο στο κέντρο της πόλης με άμεση απαίτηση την απελευθέρωση των συλληφθέντων και την απόσυρση όλων των κατηγοριών.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης που είχε καλεστεί στις 22:00 εμφανίστηκε κουστοβία δημάρχου, αντιδημάρχου και του εισαγγελέα Ηρακλείου κ. Μαρκάκη. Ουσιαστικά η παρουσία του εισαγγελέα ήταν ανούσια καθώς ανέφερε ο ίδιος ότι δε γνωρίζει τι έγινε στην πορεία. Σε αυτή την αναφορά και μόνο κόσμος αντέδρασε οργισμένα με αποτέλεσμα την αποχώρηση του.

Είναι προφανές μετά και από τα χθεσινά γεγονότα ότι το νέο δόγμα Μαρκογιαννάκη επιβάλλεται με όρους βίας όπως ο ίδιος εξήγγειλε από το βήμα της βουλής. Η εισαγγελική αρχή βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση λόγω του σημερινού αγώνα Ελλάδας – Ισραήλ, με τα κατασταλτικά μέτρα που πάρθηκαν για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, με επιπλέον διμοιρίες ΜΑΤ από την Αθήνα ακροβολισμένων δυνάμεων των ΕΚΑΜ γύρω από το γήπεδο και την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Εμείς δηλώνουμε ότι δεν αποχωρούμε από το Δημαρχείο αν δεν αθωωθούν οι συλληφθέντες.





Ανάμεσα στους καιρούς της επιβίωσης που φεύγουν, ανάμεσα στα χρόνια της ανέχειας που έρχονται παραμονεύουν οι μέρες της ελευθερίας με ένα μαχαίρι στα δόντια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: